Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Ένας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. Παραμύθι!
Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα. Οχι, δεν μας ζουν οι

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Μπορεί να μας αποκαλούν "τεμπέληδες" και γουρούνια της Ευρώπης, ωστόσο οι Γερμανοί έχουν τις περισσότερες μέρες άδεια μετ' αποδοχών στην ΕΕ. Διαβάστε τι έλεγε η Μέρκελ για τους νότιους


Η γερμανική πολιτική ηγεσία μπορεί να κατηγορεί τους νοτιοευρωπαίους ότι "καλοπερνούν" και δεν δουλεύουν αρκετά, αλλά είναι οι πολίτες της Γερμανίας που απολαμβάνουν τις περισσότερες ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών, σύμφωνα με έρευνα.
Οι εργαζόμενοι στη Γερμανία παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound). Μόνο οι Δανοί μπορούν να παίρνουν τόση άδεια στην ΕΕ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

Ενστάσεις για το ημιτελές άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων έχει υποβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με έγγραφό της ζητεί να δοθούν εξηγήσεις έως τα τέλη Αυγούστου για τους περιορισμούς στην ελευθερία εγκατάστασης δικηγορικών εταιρειών. Η Αθήνα καλείται να απαντήσει γιατί «απαγορεύουν στις δικηγορικές εταιρείες τη δημιουργία υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ επιτρέπουν τη δημιουργία των υποκαταστημάτων στο εξωτερικό».
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρουν ότι πρόκειται για το πρώτο έγγραφο που εστάλη στην κυβέρνηση για την προβληματική απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ενδεχομένως να ακολουθήσουν και άλλα ανάλογα για τους συμβολαιογράφους και τους μηχανικούς.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ 30% ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ«Υπάρχουν 30% πιθανότητες να βγουν από την ευρωζώνη η Ελλάδα ή η Πορτογαλία», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Επικοινωνία με συντάκτη

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ


ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ενάμιση μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή που είχε εκλεγεί με την μαζική υποστήριξη του 44% περίπου του ελληνικού λαού, είναι σήμερα η πιο μισητή κυβέρνηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Τόλμησε με απίστευτη κυνικότητα και ξεδιαντροπιά, αυτό που καμία δεξιά κυβέρνηση δεν τόλμησε, να υλοποιήσει και να συνεχίζει να υλοποιεί τα πιο αντιδραστικά σχέδια της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας. Απειλώντας και εκβιάζοντας περνάει κάθε μέρα όλο και χειρότερα μέτρα έχοντας ακόμα την στήριξη των άβουλων και μοιραίων βουλευτών της. 
Το χειρότερο είναι ότι οι αυτόκλητοι σωτήρες μας, που λένε ότι θέλουν να μας σώσουν από την χρεωκοπία, μέρα με την μέρα με τα μέτρα που παίρνουν κάνουν την κατάσταση ολοένα και χειρότερη. Τα μέτρα τους έχουν στεγνώσει την οικονομία γιατί τα εκατομμύρια του λαού που είναι η κινητήρια της δύναμη έχουν αναγκαστεί εξαιτίας των περικοπών των μισθών τους, να περικόψουν δραστικά την κατανάλωσή τους, χωρίς ταυτόχρονα να παίρνουν