Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

08/2011  16:05 2
http://img.protothema.gr/2680B054334A704A428B285D8F5EAB2C.jpg
 
Στην παραδοχή ότι το ΑΣΕΠ δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανένα έλεγχο στις 55.000 προσλήψεις ανέργων που θα γίνουν μέσω ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» το οποίο ξεκινά τον Σεπτέμβριο, προχώρησε ο κ. Γιώργος Βέης, πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Αναλυτικά, ο κ. Βέης μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είπε ότι ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης απευθύνθηκε στον ίδιο προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε οι προσλήψεις να περνούν μέσα από τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ξεκαθάρισε όμως ότι οι προκηρύξεις του προγράμματος έχουν ήδη καταρτιστεί  «η διαδικασία ήδη έχει προδιαγραφεί, τα γεγονότα είναι τετελεσμένα και ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικό έλεγχο». Στην ουσία δηλαδή ο κ. Βέης εξήγησε ότι οι 55.000 προσλήψεις δεν θα περάσουν από τον ΑΣΕΠ και θα ισχύουν τα κριτήρια που θα θέτουν οι επιλεγμένες ΜΚΟ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος ανέφερε ότι «Είμαστε πολύ διστακτικοί, το έχω πει στον κ. Κουτρουμάνη. Σε ορισμένες περιφέρειες έχουν επιλεγεί ΜΚΟ. Εμείς δεν θα έχουμε καμία ανάμειξη με την επιλογή αυτών, δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε σε αυτά τα θέματα. Του είπα ότι για να κάνουμε έλεγχο των προκηρύξεων πρέπει να αλλάξουμε την προκήρυξη. Μου είχε πεί ότι θα το κάνει αλλά μετά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει. Εάν κάνουμε πραγματικό έλεγχο στις προκηρύξεις θα πρέπει να αλλάξει η όλη διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού είχε υπογραφεί επι θητείας της κυρίας Λούκας Κατσέλη στο υπουργείο Απασχόλησης και η διαδικασία υλοποίησης έχει ως εξής: Κάθε Δήμος υπογράφει μετα από σχετικό διαγωνισμό μνημόνιο συνεργασίας με ΜΚΟ.

Η επιλεγμένη ΜΚΟ θα προχωρά σε  προσλήψεις ενώ οι προσληφθέντες θα απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες των Δήμων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι πέντε μήνες, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων ανέρχονται σε 625 ευρώ, ποσό που καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ενώ το ποσό για την ασφάλιση των εργαζομένων θα καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ. Επιπροσθέτως, στο ταμείο των ΜΚΟ θα μπαίνει το 5% από τον μισθό κάθε προσληφθέντα.

Πάντως, η συγκεκριμένη διαδικασία έχει καταγγελθεί τόσο από την ΝΔ όσο και από αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι καταγγέλλουν «αδιαφανείς» διαδικασίες και «πελατειακή λογική».
Σχόλια Χρηστών
2
kamikazi | 30/08/2011 16:38
έχει διαβάσει κανείς την προκήρυξη για 4.000 Πενταετείς Πυροσβέστες....;
tas | 30/08/2011 16:37
μπραβο γιωργο ετσι για να θυμηθουμε το καλο παλαιο πασοκ ,με την ατακα θα σασ διορισουμε ολους μετα την ψηφο στης εκλογες.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
 
Ροή Ειδήσεων
Τελευταία Σχόλια
Μειωμένα πρόστιμα και αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα
| 30/08/2011 16:01
ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24&2 ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΧ ΜΙΑ ΚΑΜΙΝΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ,?? ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ(ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΩΝ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, (ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ) ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΜΗ ΑΙΤΙΑ ΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ (ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ) ΑΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ.
Η Αγγελική Ηλιάδη στηρίζει τη γιαγιά της, Καίτη Γκρέυ
| 30/08/2011 16:01
Δεν ειναι η μονη προβληματικη οικογενεια με καβγαδες κλπ, ουτε το οτι συμμετειχε σε ενα ριαλιτι χορου σημαινει οτι ειναι αναισθητη για τη γιαγια της.
Με 19.025 μόρια έμεινε εκτός ΑΕΙ για ένα… κλικ
| 30/08/2011 16:00
Όταν μαθητής του 19 δεν ξέρει να υποβάλει ηλεκτρονικά ένα μηχανογραφικό (επειδή ενεπλάκην στη διαδικασία, ξέρω ότι δεν είχε και ιδιαίτερη δυσκολία) μήπως πρέπει, για άλλη μια φορά, να αναρωτηθούμε μήπως το εξεταστικό σύστημα επιβραβεύει τους "παπαγάλους" κι όχι τους άξιους;
Ο εμίρης του Κατάρ που αγόραζε τσιπούρες και σαργούς στην Κεφαλονιά
| 30/08/2011 15:58
Ο εμιρης κι οι κακομοιρηδες........τεταρτη γυναικα παιρνει;δεν εχω πολλες απαιτησεις...καμμια δεκαπενταρια L.Vuitton και την συλλογη του Dior....
Άρχισαν οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια
| 30/08/2011 15:57
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΒΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑΚΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΡΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ,ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΕΜΠΕΛΟΧΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΤΑΝ ΣΧΟΛΗ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ,ΛΕΚΤΟΡΑΣ???ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ(ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΙΣ Ε.Ε.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΝΥΣΤΕΡΙ!!!) ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΑ 3000-3.500ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΑΝΕΡΓΟ?ΜΗΠΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ?ΚΑΙΓΕΣΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ Ή ΝΑ ΟΡΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ 50ΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ 60ΑΡΗΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΛ...ΚΙΑ ΜΑΣΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΕΔΩ?ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΝ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΓΩ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ,ΚΑΙ ΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ(ΟΧΙ ΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΟΥ)ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΠΟΥ ''ΜΟΡΦΩΣΑΝ'' ΓΕΝΙΑΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΑΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΗ.
Διαβάστε τις κυριότερες ειδήσεις στα αγγλικά
περισσότερα...
 Αναλυτικές προβλέψεις και ενδιαφέροντα άρθρα
περισσότερα...
 Τα πάντα για το θέατρο, το σινεμά και τη διασκέδασή σας...
περισσότερα...
 Κάντε κλικ και μάθετε τα νέα σε κάθε νομό της Ελλάδας...
περισσότερα...
 Αναλυτικά ο καιρός της ημέρας, αλλά και της εβδομάδας...
περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: