Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στήριξη Καρατζαφέρη σε Βενιζέλο για τους χειρισμούς στην υπόθεση Proton

Με το δάσος και το… θάμνο παραλλήλισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, το τραπεζικό σύστημα και την τράπεζα Proton, μιλώντας στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι το θέμα δεν είναι το «περίπτερο» η Proton, αλλά το «σούπερ μάρκετ» που καίγεται ενώ παρομοίασε μια πιθανή κατάρρευση της Proton με αυτή της τράπεζας Κρήτης αλλά και της ...Lehman Brothers!
«Εγώ σας λέω ότι εάν την κλείσει την Proton Bank αύριο το πρωί (σ.σ. ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος), θυμάστε τι έγινε με την τράπεζα Κρήτης για να σωθούν οι καταθέσεις του κόσμου. Όλοι σπεύδατε τότε (…) να δείτε πώς θα σωθούν οι μικροκαταθέτες. Τι θα γίνει τώρα με αυτούς που εμπιστεύτηκαν την Proton για τις καταθέσεις τους; Θα μπουν στην αγχόνη;» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως συμπλήρωσε «Υποχρεούμεθα σε κάθε κίνηση που θα σώσει το τραπεζικό σύστημα και δεν θα ξεκινήσει κανένα φαινόμενο ντόμινο. Είδατε τι έγινε στην Αμερική που κόντεψε να πέσει έξω ο κολοσσός με το ντόμινο που ξεκίνησε από τη Lehman Brothers και έτσι οδηγήθηκε στο να τυπώσει χρήμα…»
 
«Δεν είναι η Proton το πρώτον! Το πρώτο είναι να διασώσουμε το τραπεζικό σύστημα, το οποίο κινδυνεύει και από το ότι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη και οι μέτοχοι για να αυξήσουν τα μετοχικά τους κεφάλαια. Έτσι κινδυνεύουν οι τράπεζες να τεθούν όχι υπό κρατικό αλλά υπό ευρωπαϊκό έλεγχο.» πρόσθεσε. 
 
Επίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε «Να μην μαχαιρώνουμε το τραπεζικό σύστημα για 8-10 κεφαλαιούχους.. Οι τράπεζες είναι το σύνολο του ελληνικού λαού και οι καταθέσεις του.». 
 
Τέλος, απευθυνόμενος στο βουλευτής της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης να έχει υποπέσει σε απάτη, δήλωσε ότι: «Εγώ πιστεύω, ότι είναι μια διαδικασία τραπεζική -συνήθης ή όχι - και υποχρεούμεθα ψύχραιμοι να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις τόσο από πλευράς ΤτΕ όσο και από την Εισαγγελία.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν σε επαινει ο εχθρος σου κατι κανεις λαθος εσυ αλλα τι τον νοιαζει τον βενιζελο μηπως τον πουνε δεξιο