Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Επιστροφή

Έντυπη Έκδοση

ΦΑΠα σε καταναλωτές

Στους καταναλωτές θα μετακυλίσει η Coca Cola 3Ε το κόστος από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 23% από 13% που είναι σήμερα στα αναψυκτικά, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ της διοίκησης της ελληνικών συμφερόντων πολυεθνικής εταιρείας και των αναλυτών.
Η ηγεσία της Coca Cola 3Ε περιμένει ότι τα νέα μέτρα λιτότητας που εγκρίθηκαν από τη Βουλή θα πλήξουν περαιτέρω την ψυχολογία των καταναλωτών και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, με αποτέλεσμα να μειωθούν περισσότερο οι πωλήσεις στην Ελλάδα.
Ο όγκος πωλήσεων (κιβώτια) στην Ελλάδα σημείωσε υψηλή μονοψήφια πτώση το β' τρίμηνο της χρονιάς.
Αν και η Coca Cola 3Ε είναι κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική αγορά, οι περισσότεροι στην αγορά εκτιμούν ότι το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες του χώρου.
Εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στην αγορά αναψυκτικών, εμφιαλωμένου νερού και εστίασης μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα για τον κρατικό κορβανά από τα προσδοκώμενα. Κοινώς, να εισπράξει λιγότερα έσοδα, γιατί η ποσοστιαία μείωση στην κατανάλωση μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερη από την ποσοστιαία άνοδο της τιμής που θα επιφέρει ο ΦΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: